واکسیناسیون ۱۳۰۰ نفر از دستیاران دانشگاه علوم پزشکی ایران
- شناسه خبر: 229
- تاریخ و زمان ارسال: 5 اردیبهشت 1400 ساعت 13:51
- بازدید : 265
- نویسنده: بایراق نیوز
دبیر شورای صنفی مقطع دستیاران و دانشجویان دکتری دانشگاه علوم پزشکی ایران از واکسیناسیون ۱۳۰۰ نفر از دستیاران تخصصی و فوق تخصصی این دانشگاه در برابر بیماری کووید ۱۹ خبر داد و گفت: دوز اول این واکسن به این افراد زده شد.
دکتر هومان پارسایی دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D وزارت بهداشت با بیان این خبر در گفت وگو با خبرنگار مفدا افزود: خوشبختانه روند انجام واکسیناسیون در دانشگاه علوم پزشکی ایران به خوبی در حال انجام است و در نیمه دوم فروردین ماه، عمده واکسیناسیون ما در این دانشگاه انجام شد.
وی گفت: بر اساس دستورالعملی که از سوی وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد، تمامی رزیدنتهای دانشگاههای علوم پزشکی که به نوعی به صورت مستقیم درگیر بخش های کرونایی بودند، واکسینه شده یا واکسیناسیون آنها در حال انجام و پیگیری است.
او افزود: البته یکسری از رزیدنتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران مثل رزیدنتهای پوست و دیگر دستیارانی که مواجهه مستقیم با بیماری کرونا ندارند و در واقع در بخش بالینی نیستند، انشالله ظرف ماه های آینده واکسیناسیون آنها انجام خواهد شد.
پارسایی با اشاره به اینکه حدود ۷۰۰ نفر از اینترنهای دانشگاه تماما واکسینه شده و دوز اول را دریافت کردهاند، اظهار کرد: دستیاران و اینترنهایی که بیشترین مواجهه را با بیماران کرونایی دارند در اولویت واکسیناسیون قرار دارند. حتی اینترنهایی که کمترین مواجهه را با این بیماری داشتند، واکسینه شدند.
وی در خصوص نوع واکسن گفت: واکسنی که برای این افراد در نظرگرفته شده است، واکسن اسپوتینک وی روسیه و بهارات هند است که خوشبختانه مشکل خاصی وجود نداشته است.
دبیر شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری دانشگاه علوم پزشکی ایران، افراد حائز واکسن در هر دانشگاهی را به ترتیب اولویت، دستیاران(رزیدنتها)، اینترنها و استیجرها عنوان کرد و گفت: استیجرها دانشجویان سال سوم و چهار هستند که قرار است اینترن شوند و کارورزی خود را آغاز کنند. انشالله اولویت بعدی ما واکسیناسیون استیجرهای دانشگاه که تعداد ۳۰۰ نفر هستند و مقرر شد خرداد ماه واکسیناسیون آنها انجام شود.
وی محل انجام واکسن دانشجویان را کلینیک دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد و گفت: به همت رئیس دانشگاه و رئیس دانشکده پزشکی و همچنین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، روند انجام واکسیناسیون به خوبی در حال انجام است و خوشبختانه عمل واکسناسیون در کلینیک دانشگاه انجام میشود که دارای مزیتهای زیادی است و باعث میشود که انجام واکسیناسیون به صورت منظم و متمرکز در یک محل انجام گیرد.
پارسایی گفت: علاوه بر دستیاران، اینترنها و استیجرها، یک سری از افراد کارورز دانشگاه که مواجهه زیادی با بیماری داشتند مثل کارورزان رشتههای پرستاری، هوشبری، اتاق عمل و… خوشبختانه دوز نخست واکسن را دریافت کردند و دوز دوم نیزمعمولا ۲۸ روز بعد از مرحله اول انجام میشود.
دبیر شورای صنفی مقطع دستیاری و دانشجویان دکتری دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه از بدو بیماری کرونا تاکنون، حدود ۲۵۰ نفر از دستیاران دانشگاه علوم پزشکی ایران که در محیط و مراکز درمانی بودند، به کرونا مبتلا شدند، گفت: امیدواریم با انجام کامل واکسیناسیون، تمامی افراد نسبت به این ویروس، ایمن شوند.
وی در خصوص علایم احتمالی بعد از انجام واکسیناسیون گفت: به هر حال هر واکسنی که تزریق میشود، واکنشی در بدن ایجاد میکند و بیانگر آن است که بدن در حال انجام واکنش در مسیر ایمن شدن است و به هر صورت این واکنشها و علایم طبیعی به نظر میرسد و خارج از ذهن نیست. به هرحال علایمی مثل تب، لرز، تهوع، بیاشتهای از جمله علایمی است که ممکن است افراد بعد از انجام عمل واکسیناسیون به آن دست یابند که البته بعد از گذشت ۷۲ ساعت این علایم برطرف میشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، پارسایی در خصوص میزان استقبال یا عدم استقبال رزیدنتها از واکسیناسیون گفت: در ابتدا که واکسنها، به تازگی وارد کشور شده بودند و دانش و اطلاعات خاصی نسبت به این واکسنها وجود نداشت، برخی از افراد نسبت به انجام واکسیناسیون تردید داشتند و جبههگیری میکردند اما به تدریج و بعد از دریافت این واکسن توسط گروههای واجد شرایط مختلف، افراد نه تنها نسبت به دریافت این نوع واکسنها، واکنش منفی نشان نمیدادند، بلکه تمایل داشتند که هر چه سریعتر با انجام واکسیناسیون، سطح ایمنی خود را بالا ببرند.
انتهای پیام